Tips penjagaan kuku

 

 

 

Kuku putih dan berkilau berkat ubat gigi. ubat gigi dapat membersihkan dan memutihkan gigi tetapi dapat juga membuat kuku kita menjadi putih dan berkilau.

Agar kuku menjadi putih dan berkilau pilihlah ubat gigi yang mengandung formula pemutih.

Dengan menggunakan ubat gigi, kuku juga akan menjadi kuat. Kita dapat melakukannya di rumah atau dimanapun kita mahu. Gosoklah perlahan kuku lalu diamkan selama beberapa menit. Kemudian setelah digosok, kuku dibilas dengan air hangat yang telah diberi potongan jeruk lemon. Karena lemon juga berfungsi untuk menghilangkan kotoran pada kuku.

Kemudian terakhir, keringkanlah tangan dan kaki dengan tuala bersih. Dan anda boleh melihat hasil akhirnya mempunyai kuku yang putih,berkilau dan juga kuat.

selain daripada kaedah di atas ada satu lagi petua mudah yang boleh digunakan. caranya adalah perah jus dari 3 biji limau nipis dan campurkan dengan sedikit air biasa. Rendamkan kesemua jari tangan ke dalamnya selama 15 minit. Kemudian ambil belimbing buluh dan gosokkan pada kuku. Bilas dengan air bersih. Hasilnya kuku kelihatan lebih bersih dan berkilat.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s