Kek Batik

Bahan-bahan

1.1 bungkus besar biskut marie perasa original – dipthkn 2 atau 3
2.1/2 tin besar susu pekat
3.180 gm butter
4.100 gm coklat bar masakan
5.1/2 cawan milo
6.1/3 cawan air panas boleh juge diganti dengan susu segar

Cara-cara

1. Kesemua bahan 2 – 6 dimasukkn ke dalam kuali – masak dengan api yg perlahan sehingga semuanya sebati dan sedikit pekat.. (lebih kurang 10-15min)

2. Masukkan biskut ke dalam kuali gaulkan sehingga sekata.

3. Alihkan adunan ke dalam loyang / bekas / tppware yg telah disapukn butter dan tekan sehingga betul2 padat.. ( gunakan plastik unuutk menekan adunan supaya taka lekat ditangaan). Simpan didalaam peti sejuk 1 – 2 jam.

4. Keluarkan dari  loyang & potong.. SIAP ..dah boleh dimakan. Selamat Mencuba.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s